Przewodniki i mapy po Japonii

Ostatnio przeglądane

Koszyk 0 Produkt Produkty (pusty)    

Brak produktów

Do ustalenia Wysyłka
0,00zł Razem

Realizuj zamówienie

Obniżka! Japonia - przewodnik Pascala Zobacz większe

Japonia - przewodnik Pascala 2019

Nowy produkt

#tokyoskytree – mierząca 634 m najwyższa wieża stolicy, która jest symbolem nowoczesności i rozwoju miasta. Dwa tarasy widokowe pozwalają na podziwianie panoramy Tokio.

#kioto – dawna rezydencja cesarza, obecnie półtoramilionowe, nowoczesne miasto. Kioto jest dziś kierunkiem turystycznym numer jeden w kraju i największym skarbcem zabytków światowej klasy.

Więcej szczegółów

Ten produkt aktualnie jest niedostępny

53,05zł brutto

-4,00zł

57,05zł brutto

Najniższa cena w okresie 30 dni przed promocją: 59,90zł

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji

• Tokio – Futurystyczna metropolia

• Buddyjskie świątynie w Kioto

• Piaskowe rzeźby w parku Sanin Kaigan

Niewiele jest krajów, których magia potrafi inspirować przez lata, w dodatku na coraz to nowych płaszczyznach.

#tokyoskytree – mierząca 634 m najwyższa wieża stolicy, która jest symbolem nowoczesności i rozwoju miasta. Dwa tarasy widokowe pozwalają na podziwianie panoramy Tokio.

#kioto – dawna rezydencja cesarza, obecnie półtoramilionowe, nowoczesne miasto. Kioto jest dziś kierunkiem turystycznym numer jeden w kraju i największym skarbcem zabytków światowej klasy.

#fujisan – aktywny wulkan, najwyższa góra w kraju i zarazem jego symbol. W 2013 r. Fudżi wpisano na Listę Światowego Dziedzictwa Kulturalnego i Przyrodniczego UNESCO.

#sushi – najpopularniejsza potrawa japońska, czyli kawałki surowej ryby lub innych dodatków położonych na zaprawionym octem ryżowym ugotowanym ryżu lub zawiniętych w niego.

Jagna Nieuważny – tłumaczka, doktorantka i wykładowczyni na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza. Specjalizuje się w buddyzmie japońskim. Uwielbia odwiedzać świątynie gęsto rozsiane po Kraju Kwitnącej Wiśni. Miłośniczka dobrej japońskiej kuchni.

Agata Fijałkowska – japonistka i doktorantka sinologii na uniwersytecie w Tajwanie. Specjalizuje się w stosunkach sino-japońskich od końca XIX w. Jej największą pasją są podróże po Azji i rozsmakowywanie się w lokalnej kuchni.

Produkty powiązane