Foremki do ryżu

Ostatnio przeglądane

Koszyk 0 Produkt Produkty (pusty)    

Brak produktów

Do ustalenia Wysyłka
0,00zł Razem

Realizuj zamówienie

Foremka do onigiri - serce 6 cm Zobacz większe

Foremka do onigiri - serce 6 cm

Nowy produkt

Foremka do onigiri - wystarczy nałożyć ryż, docisnąć i dzięki specjalnej klapce z tyłu wyjąć gotową ryżową kulkę onigiri. Długość - 6 cm. Wysokość: 4 cm.

Więcej szczegółów

9,76zł brutto

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji

Foremka do onigiri - wystarczy nałożyć ryż, docisnąć i dzięki specjalnej klapce z tyłu wyjąć gotową ryżową kulkę onigiri. Długość - 6 cm. Wysokość: 4 cm.

Onigiri to nic innego, jak ryżowa kulka z dodatkami. Oryginalnie była formowana ręcznie - użycie foremki pozwala na otrzymanie kształtnych onigiri w kilka sekund bez brudzenia rąk.

 

Wersja podstawowa onigiri:

Ugotowany według przepisu na opakowaniu ryż do sushi (krótkoziarnisty, klejący) nałożyć łyżką do głębszej części foremki, docisnąć płytszą, a następnie za pomocą klapki w denku głębszej części wypchnąc gotowe onigiri na zewnątrz.

 

Możliwe dodatki i wariacje:

- gotowe onigiri z wierzchu obsypać solą morską z mlynka

- gotowe onigiri zawinąć w płat wodorostów nori

- nałożyć do foremki połowę ryżu, umieścić pośrodku nadzienie (np. wędzony łosoś, tuńczyk z majonezem, kiszonka warzywna), nakryć drugą warstwą ryżu

- gotowe onigiri obtoczyć w sezamie

- ugotowany ryż przed nałożeniem do foremki wymieszać z ulubioną mieszanką przypraw, suszonych warzyw lub furikake (posypką do ryżu)

Produkty powiązane