Ostatnio przeglądane
Foremka do onigiri - wystarczy...
Nowy produkt
Foremka do onigiri - wystarczy nałożyć ryż, docisnąć i dzięki specjalnej klapce z tyłu wyjąć gotową ryżową kulkę onigiri. Długość - 6 cm. Wysokość: 4 cm.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Foremka do onigiri - serce 6 cm
Foremka do onigiri - wystarczy nałożyć ryż, docisnąć i dzięki specjalnej klapce z tyłu wyjąć gotową ryżową kulkę onigiri. Długość - 6 cm. Wysokość: 4 cm.
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
Foremka do onigiri - wystarczy nałożyć ryż, docisnąć i dzięki specjalnej klapce z tyłu wyjąć gotową ryżową kulkę onigiri. Długość - 6 cm. Wysokość: 4 cm.
Onigiri to nic innego, jak ryżowa kulka z dodatkami. Oryginalnie była formowana ręcznie - użycie foremki pozwala na otrzymanie kształtnych onigiri w kilka sekund bez brudzenia rąk.
Wersja podstawowa onigiri:
Ugotowany według przepisu na opakowaniu ryż do sushi (krótkoziarnisty, klejący) nałożyć łyżką do głębszej części foremki, docisnąć płytszą, a następnie za pomocą klapki w denku głębszej części wypchnąc gotowe onigiri na zewnątrz.
Możliwe dodatki i wariacje:
- gotowe onigiri z wierzchu obsypać solą morską z mlynka
- gotowe onigiri zawinąć w płat wodorostów nori
- nałożyć do foremki połowę ryżu, umieścić pośrodku nadzienie (np. wędzony łosoś, tuńczyk z majonezem, kiszonka warzywna), nakryć drugą warstwą ryżu
- gotowe onigiri obtoczyć w sezamie
- ugotowany ryż przed nałożeniem do foremki wymieszać z ulubioną mieszanką przypraw, suszonych warzyw lub furikake (posypką do ryżu)