- -5,00 zł

Domowa kuchnia japońska to fantastyczne smaki znane z dzieciństwa spędzonego w Tokio, receptury mamy i babci. To niezapomniany aromat kiszonek nukazuke fermentowanych w otrębach ryżowych, a także rytuały parzenia herbaty i proste rady, jak przygotować najlepszy ryż do sushi.
ODNAJDŹ UMAMI I POZNAJ POTRAWY, KTÓRE TOWARZYSZ JAPOŃCZYKOM OD DZIECIŃSTWA
Domowa kuchnia japońska to fantastyczne smaki znane z dzieciństwa spędzonego w Tokio, receptury mamy i babci. To niezapomniany aromat kiszonek nukazuke fermentowanych w otrębach ryżowych, a także rytuały parzenia herbaty i proste rady, jak przygotować najlepszy ryż do sushi. To przyjemność przygotowywania potraw własnoręcznie, bez przemysłowych dodatków. Dania skomponowane z łatwo dostępnych, lokalnych i sezonowych produktów, a także propozycje ich wegańskich zamienników.
Dowiedz się, jak smakują:
• ikameshi
• sałatka z sashimi
• suszona ryba himono
• kwiaty wiśni w soli
• chawanmushi z małżami
• shoyu ramen
Maori Murota zabierze cię do świata smaków, zapachów i kolorów Japonii.
Będzie pysznie, rodzinnie i bardzo japońsko.
ISBN 978-83-240-9220-8
Dane kontaktowe producenta:
Społeczny Instytut Wydawniczy ZNAK Sp. z o.o., ul. Madalińskiego 9,
30-303 Kraków, Polska, tel. (12) 324 97 75
Zobacz także