

Foremka do onigiri - wystarczy nałożyć ryż, docisnąć i dzięki specjalnej klapce z tyłu wyjąć gotową ryżową kulkę onigiri. Długość boku - 7 cm. Wysokość: 3,5 cm.
Foremka do onigiri - wystarczy nałożyć ryż, docisnąć i dzięki specjalnej klapce z tyłu wyjąć gotową ryżową kulkę onigiri. Długość boku - 7 cm. Wysokość: 3,5 cm.
Onigiri to nic innego, jak ryżowa kulka z dodatkami. Oryginalnie była formowana ręcznie - użycie foremki pozwala na otrzymanie kształtnych onigiri w kilka sekund bez brudzenia rąk.
Wersja podstawowa onigiri:
Ugotowany według przepisu na opakowaniu ryż do sushi (krótkoziarnisty, klejący) nałożyć łyżką do głębszej części foremki, docisnąć płytszą, a następnie za pomocą klapki w denku głębszej części wypchnąc gotowe onigiri na zewnątrz.
Możliwe dodatki i wariacje:
- gotowe onigiri z wierzchu obsypać solą morską z mlynka
- gotowe onigiri zawinąć w płat wodorostów nori
- nałożyć do foremki połowę ryżu, umieścić pośrodku nadzienie (np. wędzony łosoś, tuńczyk z majonezem, kiszonka warzywna), nakryć drugą warstwą ryżu
- gotowe onigiri obtoczyć w sezamie
- ugotowany ryż przed nałożeniem do foremki wymieszać z ulubioną mieszanką przypraw, suszonych warzyw lub furikake (posypką do ryżu)
Kod GTIN/EAN: 4905596151393
Dane kontaktowe producenta:
Inomata Chemical Co., Ltd., 204 Kamino,
Sakai, Osaka 599-8244, Japan, tel 0722-37-1351
Podmiot odpowiedzialny:
Like Sun GmbH, Planckstraße 59, 45147
Essen, Niemcy. Kontakt: tel. 0341 / 3500 2888,
email: info@like-sun.de